luni, 6 august 2012

7 soluţii ideale pentru un machiaj rezistent la căldura verii

7 soluţii ideale pentru un machiaj rezistent la căldura verii 
 7 soluţii pentru un machiaj rezistent la căldura verii
În zilele toride de vară simţi cum totul se topeşte în jurul tău, inclusiv machiajul? Nu mai ştii cum să te ascunzi de soare de teamă să nu-ţi curgă fondul de ten şi rimelul?
Atunci ai nevoie de produse speciale care rezistă în arşiţa soarelui şi de câteva mici trucuri care te învaţă cum să le aplici.   
Dacă este aplicat corect, machiajul rezistent la apă se păstrează întreaga zi şi nu este afectat de transpiraţie, căldură sau apă. Asta şi pentru că produsele cosmetice rezistente la apă conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele.
Însă, din aceast motiv ele nu se îndepărtează foarte uşor de pe faţă, aşa că vei avea nevoie şi de produse de curăţare speciale. Totuşi, este important să ştii că acest gen de machiaj nu este recomandat pentru folosirea zilnică.
Curăţă tenul înainte să te machiezi
Transpiraţia combinată cu sebumul sunt cei mai mari inamici ai machiajului tău. De aceea, este foarte important ca tenul tău să fie curăţat înainte să-ţi aplici machiajul. Pe parcursul verii poţi folosi un gel de curăţare care să elimine excesul de sebum şi să-ţi matifieze tenul.

Nimic fără matifiere
Dacă tenul tău are tendinţe de îngrăşare atunci nu trebuie să-ţi lipsească din ritualul tău de îngrijire o cremă matifiantă. Aceste creme au în compoziţia lor talc, ingredient care, pe tot parcursul zilei, nu va face altceva decât să absoarbă excesul de sebum. Dacă ai un ten normal poţi folosi o bază de machiaj care, spre deosebire de o cremă hidratantă pe care o foloseşti de obicei, controlează producerea de sebum.

Cremele BB, înlocuitoarele fondului de ten  
Pe timpul verii, poţi înlocui fondul de ten cu o cremă BB. Acele creme minune care hidratează, vindecă, protejează împotriva radicalilor liberi, acoperă imperfecţiunile şi au factor de protecţie. Însă, trebuie să ştii că aceste creme le poţi folosi doar dacă ai un ten fără probleme, deoarece ele nu au puterea de acoperire a fondului de ten. Cu alte cuvinte, aceste creme se adresează tenului tânăr, fără acnee.  

Fondul de ten potrivit
Dacă totuşi ai nevoie de fond de ten, este recomandat ca în timpul verii să foloseşti un fond de ten care să conţină talc (mica). Aşa cum am zis şi mai sus, acest ingredient absoarbe excesul de sebum, astfel pielea ta nu va mai avea acel aspect lucios. Dacă vrei să fixezi fondul de ten poţi să foloseşti o pudră translucidă pe frunte, nas şi bărbie.

Rimel şi farduri rezistente  
Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziţie zeci de produse de make-up rezistente la apă şi căldură. Printre ele se numără şi rimelul şi fardurile de ochi. Aşa că, dacă vrei să te bălăceşti în apă, dar nu poţi renunţa la machiaj, ai nevoie de un astfel de rimel pentru genele tale. Ochii îi poţi contura cu ajutorul unor creioane waterproof. Însă, nu aplica culoare şi pe partea inferioară a ochiului.

Spray de fixare a machiajului
Un alt truc pentru transformarea machiajului tău într-unul rezistent este spray-ul pentru fixare. Acest produs este asemenea unui fixativ pentru păr. Se foloseşte la finalul machiajului şi se pulverizează de la o distanţă de 15-20 de cm de faţă. Cu ajutorul lui, machiajul tău va rămâne intact pe tot parcursul zilei. Însă, acest produs nu este recomandat pentru o folosire zilnică deoarece blochează porii. 
Demachiere specială
Dacă te-ai hotărât să foloseşti astfel de produse nu uita că demachiantul trebuie să fie şi el unul special. Dacă vei încerca să înlături machiajul rezistent cu demachiantul tău obişnuit, nu vei face altceva decât să-ţi iriţi tenul de la frecare, pentru că produsele de make-up nu se vor şterge atât de uşor. După demachiere, foloseşte întotdeauna o cremă hidratantă pentru că acest demachiant special este unul foarte puternic care îndepărtează şi stratul protector de sebum al pielii. 
În concluzie, machiajul rezistent la apă ar trebui folosit numai cu ocazii speciale. Folosirea excesivă trebuie evitată pentru a preveni apariţia unor probleme la nivelul pielii. 
sursa http://www.eva.ro/frumusete/machiaj/frumusetea-ta-7-solutii-pentru-un-machiaj-rezistent-la-caldura-verii-articol-44046.html
7 soluţii ideale pentru un machiaj rezistent la căldura verii

COMANDA ACUM
Curs Video-Lectii Video Pe DVD CURS DE MACHIAJ profesional in limba romana
YOUR MAKE-UP - SIMPLE STEPS TO AMAZING LOOKS RO 1DVD +

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu