miercuri, 5 mai 2010

1. Despre machiaj

Cosmetica fetei sau cum sa fim mereu frumoase


Preocuparea femeilor pentru frumusete este impamantenita in fiinta lor din cele mai vechi timpuri. Poate ca in zilele noastre avem modele din lumea filmului, a televiziunii sau a modei, insa tendinta de a dori sa fim ca cineva anume nu este un concept nou, ci are radacini in istorie.
Daca dam filele cartii timpului inapoi, observam ca fiecare epoca si-a avut modele ei: Elena din Troia, Cleopatra - regina Egiptului, Gioconda lui Da Vinci, modelele lui Rubens, Marilyn Monroe, iar lista poate continua. Dar ce au avut in comun toate aceste femei? Grija pentru corpul lor: baile in lapte, mastile din fructe si legume, un machiaj aparte si multe alte trucuri. Nimeni nu stie cat de greu le era sa fie mereu frumoase. Acesta era si scopul: sa nu se stie cum, ci doar ca sunt frumoase.

In prezent, evolutia societatii si, implicit, a stiintei ofera tuturor femeilor metode mult mai simple si mai eficiente de a fi mereu frumose. Imaginati-va ca asa cum este ceva normal sa iti pui haine atunci cand iesi din casa, asa ar trebui sa fie ceva firesc si sa ai grija de corpul tau.


Curatarea si hidratarea tenului

Primul pas il reprezinta cosmetica fetei. Odata cu trecerea iernii, pielea sufera schimbari. Este deshidrata, a trecut prin expunerea la frig si, ca atare, are nevoie de rehidratare. In procesul de rehidratare, este imperios necesar sa se tina cont si de o curatare a tenului. Impuritatile din atmosfera sunt dusmanul numarul 1. Dar, sa nu uitam ca si stresul, alimentatia si ritmul de viata sunt de asemenea factori care afecteaza fata.


Ce recomanda specialistii?

"Ca medic dermatolog, cred ca orice femeie trebuie sa fie dependenta de ideea unui ten curat si hidratat. De exemplu, la noi, la clinica SlimArt, fiecare doamna sau domnisoara care doreste o cosmetica a fetei este sfatuita sa urmeze niste pasi. Primii sunt curatarea si hidratarea. Noi le sfatuim sa faca acest lucru, in primul rand, intr-o clinica specializata, iar apoi sa isi intrenita tenul acasa. A merge regulat la o clinica, pentru a-ti ingriji fata, este metoda de a evita aparitia timpurie a ridurilor, de a evita schimarea texturii si pierderea elasticitatii fetei", declara dr. Vlasceanu, medic clinica SlimArt.


Corectarea zonelor cu riduri


Poate ca te gandesti ca varsta a lasat totusi ceva urme pe tenul tau. Nu este cazul sa te panichezi. Nu trebuie sa te gandesti la metodele chirurgicale prin care poti scapa de ridurile ce au pus stapanire pe unele zone ale fetei tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu